De gemeente wil een verbinding maken tussen het centrum van Vorden en de Baakse Beek. Hiervoor moeten op de enkele jaren geleden nieuw ingerichte De Bleek enkele van de toen aangeplante iepen weer gekapt worden. Om een fiets- en wandelbrug over het beekje toegankelijk te maken, is namelijk een weg ingepland die precies over de plek gaat waar drie iepen staan.

Dit zijn de eerste werkzaamheden in het kader van het aantrekkelijker maken van de Baakse Beek voor de Vordenaar én de toeristen. Het gebied onder De Bleek moet voorzien worden van een natuurlijk speelterrein en een voorde. Op het grondgebied van Vorden gaat het waterschap aan één zijde van de beek natuurvriendelijke oevers aanleggen. Hiervoor moeten wel zo’n 70 bomen (vooral knotwilgen) verdwijnen. In overleg met Vereniging Bomenbelang komen daarvoor zo’n 90 nieuwe bomen langs de Baakse Beek terug.

Die werkzaamheden beginnen waarschijnlijk pas volgend voorjaar. De gemeente wil daaraan voorafgaand de verbinding tussen de Baakse Beek en het centrum van Vorden al gaan opknappen door de weg langs de HEMA groener aan te kleden en die route door te trekken naar de beek. Voor dat laatste moeten dus drie iepen gekapt worden. Hiervoor blijkt geen kapvergunning aangevraagd te hoeven worden (omdat de stamomtrek nog te klein is).

De kapaanvraag is openbaar gemaakt op 18 oktober. Op 29 oktober is bekendgemaakt dat de vergunningaanvraag ingetrokken is.