Op 7 oktober ontving de gemeente een aanvraag voor een kapvergunning voor een beuk voor het huis Abbinkstraat 22 in Halle. Waarom de boom weg zou moeten, wordt niet duidelijk uit de aanvraag. De eigenaar wil de beuk eventueel fors innemen als de gemeente geen kapvergunning verleent. Hij wil ook een nieuwe boom planten ter compensatie.

De kapaanvraag is openbaar gemaakt op 11 oktober.

Op 31 oktober besluit de gemeente de kapvergunning te verlenen. Uit de beoordeling door de gemeente blijkt dat de beuk vitaal is en in een goede conditie verkeert. De boom staat op de scheiding tussen twee percelen en heeft meerdere toppen die als plakoksel zijn vergroeid met de stam. Aan één kant zit een zware top die boven de schuur van de buren hangt. Deze zal moeten worden verwijderd of ingenomen om uitscheuren van de top te voorkomen. Hierdoor zal de beuk aan die zijde in de zon komen, waardoor zonnebrand kan optreden. Een kroonanker plaatsen vormt geen optie, omdat de rest van de toppen ook uit plakoksels bestaan die het gewicht van de zware top niet houden als deze uitscheurt.

De gemeente verlangt wel als voorwaarde voor het verlenen van de kapvergunning dat de eigenaar van het perceel een nieuwe beuk plant.