De gemeente Bronckhorst heeft een aanvraag ontvangen voor een kapvergunning voor 4 populieren aan de Wiersserbroekweg 1 in Vorden. De aanvraag is gepubliceerd in Contact op 20 januari. De populieren zouden scheef staan en het asfalt van de weg beschadigen. De bomen staan in de volle wind door het eerder kappen van de naastgelegen populieren.

Inderdaad staat in dit eerste deel van de Wiersserbroekweg (aan de kant van de Mosselseweg) vrijwel geen enkele boom meer direct langs de straat. Ter hoogte van het eerste huis staan nu nog 9 (!) populieren, recht omhoog, niet schuin. Bovendien beschadigen ze het wegdek niet. Verderop heeft vrachtverkeer of zwaar landbouwverkeer wel de bermen aan weerszijden flink kapotgereden. De bandensporen komen tot aan de stammen van de bomen die daar staan. Sterker nog: de bomen worden zolangzamerhand de sloot ingeduwd, als niet snel maatregelen genomen worden.

Aan het begin van de Wiersserbroekweg is aan de overzijde van huisnummer 1 recent ook een groenstrook inclusief forse bomen gekapt.

De eigenaar van Wiesserbroekweg 1 zou 4 essen willen planten ter compensatie van 4 populieren.

Het besluit van de gemeente is digitaal gemeld op 31 januari. In Contact is het besluit  gepubliceerd op 3 februari. Tot zes weken na deze datum kan bezwaar ingediend worden.