Boomplantdag 2019

Boomplantdag 2019 was tot nu toe één van de succesvolste: bijna 300 leerlingen van 10 verschillende scholen (Bekveld, De Leer en Rozengaardsweide uit Hengelo, de Jan Ligthartschool en ’t Loo uit Zelhem, De Rank uit Toldijk, De Pannevogel uit Steenderen, De Klimtoren uit Drempt, de Dorpsschool Halle en SCCSSCHL 3.0 uit Wolfersveen) werkten op 13 maart mee aan het weer iets groener maken van de gemeente Bronckhorst. Op zeven locaties plantten zij jonge bomen, struiken en bosplantsoen. Ook zorgden twee scholen ervoor dat hun eigen schoolterrein een wat groener karakter kreeg.

Even leek het erop dat zelfs 12 scholen zouden deelnemen. De Woordhof in Hummelo wil haar schoolterrein ook vergroenen, maar was niet tijdig klaar met haar plannen. De Piersonschool meldde zich af vanwege een studiedag.

Wethouder Hofman was natuurlijk aanwezig bij een school die haar eigen terrein vergroent: een speerpunt van de wethouder én overigens ook van de provincie Gelderland. Haal de stenen weg van de schoolpleinen en plant bomen en zorg voor struiken.

U ziet hieronder een aantal foto’s van de aanplant, achtereenvolgens in de buurt van Bronkhorst, Hengelo, Keijenborg en Zelhem.

Vanaf nu vindt de landelijke boomplantdag altijd plaats op de tweede woensdag van maart.

In de omgeving van de Onderstraat in Bronkhorst werden honderden struiken geplant (foto: Gerlinde Bulten).

Vlakbij Het Kervel in het buitengebied ten westen van Hengelo trotseerden leerlingen uit Toldijk en Hengelo het winderige en af en toe natte weer om een aardappelveld om te zetten in een terrein met lijsterbessen en heel veel struiken, onder andere kardinaalsmuts (foto: Gerlinde Bulten).

Tussen Zelhem en Keijenborg plantten zo’n 63 leerlingen meidoorns, mispels en hondsrozen plus een aantal eiken en lindes op een voormalig landbouwgebied (foto: Gerlinde Bulten).

Wethouder Hofman kijkt toe hoe leerlingen van ’t Loo in Zelhem hun schoolterrein vergroenen (foto: Dick van Hoffen).