Boomplantdag 2016

In 2016 vond de Boomplantdag plaats op 16 maart. Dit jaar namen uiteindelijk zes basisscholen uit de gemeente Bronckhorst deel aan de landelijke plantdag: De Vordering, ’t Hoge en de Dorpsschool uit Vorden, Bekveld uit Hengelo, ’t Loo uit Zelhem en De Pannevogel (de nieuwe fusieschool) uit Steenderen. De Rozengaardsweide uit Hengelo moest op het laatste nippertje alsnog afhaken. In totaal plantten ongeveer 180 leerlingen uit de groepen 7 en/of 8 van de genoemde scholen bosplantsoen of bomen.

De locaties waren: de landgoederen Soederas in Wichmond en ’t Zelle tussen Hengelo en Ruurlo, ten oosten van het bedrijventerrein van Hengelo en op het zwembadterrein van Steenderen. In Hengelo werden twee eiken geplant. Daar komen er nog negen bij. In Steenderen plantten de leerlingen 5 tulpenbomen. Deze bomen dienen als compensatie voor het omhakken van de kastanjes voor het zwembad afgelopen herfst. Het nieuwe bestuur ondervond overlast van het blad.

De onderstaande foto’s van Maria Haanappel zijn genomen bij ’t Zelle.

IMG_3215

Boomfeestdag4IMG_3218

Leerlingen van de groepen 8 van de Dorpsschool en De Vordering uit Vorden plantten achter landgoed 't Zelle op de hoek Ruurloseweg - Roessinks Drijfdijk zo'n  2000 boompjes op een half hectare grond (foto: Maria Haanappel).

Boomfeestdag5IMG_3214